Idag händer det

Idag börjar fotbolls-EM. I Frankrike, för er som inte vet. Om det är roligt? Vad tror ni?

Det långa kval som föranleder ett slutspel, så vågar man sällan hoppas eller tro att Sverige kvalificerar sig, men vill så klart, men vågar inte tro det skall gå vägen. Man till och med kommer med undanflykter likt, det är nästan roligare med slutspel där Sverige inte är med, för här i Sverige blir ju fokuseringen så stor på vårt land. Ungefär så kan det låta med året kvar av kvalet. Denna gång gick det vägen. Det satt långt inne, men det gick vägen, och inte fan är ett slutspel roligare om Sverige inte är med?

Idag är det inte Sverige. Det är värdnationen Frankrike som möter Rumänien. En på papperet enkel match för hemmalaget, men det är fotboll, bollen är rund och rumänerna har allt att vinna. Har ni hört klyschorna förut? Jag tror dock att det blir seger för för de blåa. Med ett par bollar, minst.

Oj, Frankrike får en lite mindre flagga, men möts vi i finalen kan ju det vara psykologiskt. 🙂

Nu kör vi!