Den virtuella festen

Har laddat kylen med iskall öl, sprit, cola, chips och jordnötter. Wow, känner mig laddad. Sjunker ner så skönt i min kontorsstol, rättar till kudden, startar datorn, sätter på min favoritlista i Spotify och sen, väntar spänt, så kopplar jag upp mig mot Skype och festen kan börja. 
Ringer upp mina partyvänner och känner mig även redo för nya kontakter, ja hela världen. Ikväll skall jag få mig en rejäl cyberfylla…

Så här sitter jag egentligen helt för mig själv men absolut inte ensam och lyssnar på musiken, spelar spel, pratar, skålar och umgås och har verkligen hur kul som helst. En massa tokigheter kommer upp som bl.a. ölhävartävling, knasiga klipp, roliga historier och karaokeallsång. 

När jag vill vara för mig själv igen eller bara göra en sak som ingen annan får se ”mute:ar” jag bara, helt utan förklaringar och ursäkter för i cybervärlden finns inga krav. Bara vetskapen och känslan av att jag närsomhelst kan kliva in i den virtuella festen igen får mig att känna mig nära mina vänner, för jag vet, vet att de gillar mig precis som jag gillar dem. I den här världen kan vi prata om allt, inga hämningar, inga krav utan bara så enkelt, opretentiöst och lättsamt, ja precis så som jag vill ha det.

Skål sköna cyberfest här kommer jag!

Lämna ett svar