Stekpannan

Tänk på att inte ställa dina pannor i varandra så du inte repar och skadar non-stick beläggningen eftersom det är så jobbigt att laga mat när det bara fastnar. 

När du skall steka häller du lite olja i pannan och sprid ut det jämt över stekytan med en bit papper. Se till att du täcker all yta som mat kan tänkas hamna på.

Använd dig av riktigt smör som också innehåller oljesammansättningar som gör det svårt för maten att fastna i pannan. För att hindra maten från att brännas kan du även tillsätta lite salt och hålla temperaturen tämligen lågt.

Du bör aldrig använda dig av metallbestick. Köp istället köksredskap gjorda i plast, trä och silikon som inte kan göra repor i pannans botten. 

Ta väl hand om beläggningen eftersom det är den som hindrar maten från att fastna. Använd mjukare svampar, hushållspapper eller en tvätthanduk om du vill hålla pannan i gott skick.

Det största tricket för att hindra mat från att fastna i pannan är att alltid ha i en skvätt olja medan du steker. Om du märker att pannans yta börjar bli torrare under matlagningens gång, tillsätt då ytterligare lite olja och sprid ut den jämt över stekytan.

Följ dessa enkla tips så kommer du tycka att det är hur lätt som helst att laga mat utan att saker och ting fastnar i pannan.

Lämna ett svar