Rädsla – en möjlighet att växa

Jag är nog rädd för det mesta, höjder, djur, åka snabbt, ja allt som får mig att tappa kontrollen över mig själv och mitt liv. Att försöka fly eller undvika det är en enkel lösning och får mig att känna mig lugn och trygg för tillfället men förr eller senare kommer jag i en situation igen där mina rädslor är tillbaka och i den stunden kan jag inte komma undan, eftersom jag bara försökt fly från dem, och inte bemästrat dem. 
Att erkänna att jag är rädd är det första steget i att möta min rädsla, men det är för mig det enkla, att ta sig upp på en höjd, njuta av utsikten och sen ta mig ner Det sägs att rädslorna försvinner eller avtar när jag erkänt dem, och att dem blockerar och hindrar mig från att gå framåt i livet. Att erkänna ex. Höjdskräck har inte hjälpt mig. Är det något annat som skrämmer och blockerar mig? Dags att ändra på det?

FABEL: Det var en gång en mus som alltid var rädd för en katt. En trollkarl uppenbarade sig då och förvandlade musen till en katt. Men då började denna katt bli rädd för hunden. Efter att sedan ha förvandlats till en hund började den bli rädd för pantern. Trollkarlen förvandlade musen åter till en mus och sade: ”Inget jag har gjort för dig har hjälpt för du kommer alltid att ha hjärtat av en mus”. 

Vad är jag egentligen rädd för? Kanske faktumet att jag flyr från mina rädslor har fått mig att glömma vad jag verkligen är rädd för. Det är möjligt att denna rädsla bara finns i mitt huvud, men eftersom jag inte har kunnat bemöta den finns dem ju kvar.

Jag måste börja lita och tro på mig själv, vara säker på att jag kan komma över mina rädslor… En rädsla är ju bara ett ord, en negativ känsla som kan omvandlas till en positiv ☀️

Lämna ett svar