Falska vänner

Svek från en vän har inte bara en stor personlig påverkan utan lämnar ett tomrum och som också kan påverka din personlighet. Du har säkert många gånger stött på människor som bara är intresserade av att få ut något av dig och där vänskapen inte varar speciellt länge. Därför skall du vara medveten om att egoism efter en tid kan leda till otrolig smärta, för dem du älskar sviker vill du alltid ge det bästa till och dem sviker du inte. Men om du inte känner något förväntar du ju dig ingenting. 

Innan man fäster sig vid en osann vän och låter sig bli sårad kan man tänka på nedan signaler. För den som sviker:

  • Kan inte känna empati med de runt omkring. 
  • Denne prioriterar sina egna behov, sina egna önskningar utan att tänka på de konsekvenser som deras handlingar har för andra.
  • Har strategiska färdigheter för att kunna fånga ens förtroende och etablera en trovärdighet för att inte väcka misstankar.
  • Emotionell omogenhet
  • Har en stark egoism och en brist på ansvar.

Därför skall du alltid vara medveten om att vänskap bygger på personliga och emotionella investeringar möts genom att ge och ta/att ge och få. För i en sann vänskap finns inget svek, ej heller baktankar eller krossade förväntningar. 

Tänk på att:

  • Svek krymper den positiva bilden man har om någon man tycker om.
  • Det kan vara något som ändras från en dag till en annan. Anledningen är många gånger att man inte ens kunde tänka sig att personen kunde lura en.
  • Ett svek kan göra att man tappar sin självkänsla och ser sig själv som medskyldig.

Men förstå att du är aldrig ansvarig för att någon annan har valt att ljuga för dig!!!
Om du ger upp för mycket eller rättar in dig och låter dig styras bara för att göra någon annan till lags kommer relationen att gå i spillror. Så fundera noga över de små detaljerna och hur det påverkar dig och din personlighet i det korta och långa loppet. Men om du har en sann vän, vårda dem ömt och var väldigt rädd om den vänskapen ♥️

Lämna ett svar