Att förvänta sig för mycket av andra istället för att göra dig själv lycklig leder till raka motsatsen och leder bara till besvikelse. Låt inte din lycka vara beroende av andra, den är endast ditt ansvar. När du har drabbats av tillräckligt med besvikelser kommer du inser att det är dags att ändra sättet du ser på andra och sluta förvänta dig för mycket av dem.

  1. Sluta förvänta dig att andra ska hålla med dig – ju mer du accepterar dina egna beslut i livet desto mindre godkännande behöver du från andra.
  2. Sluta förvänta dig att andra ska respektera dig mer än du respekterar dig själv – sann styrka sitter i själ och hjärta och handlar om att ha tro och tillit till den du är och en vilja att leva utifrån det.
  3. Sluta kräv och/eller förvänta dig att andra ska gilla dig – umgås med dem som värdesätter dig. Oavsett hur snäll du än är mot andra så kommer det alltid att finnas negativa personer som kritiserar dig. Le, ignorera dem och gå sedan vidare.
  4. Sluta förvänta dig att andra ska vara på ett sätt som passar dig – uppskatta och respektera människor för vilka de är och inte för den du vill att de ska vara. De flesta människor känner vi inte hälften så bra som vi tror att vi gör och att verkligen känna någon är en stor del av det som gör dem underbara. Varje människa är fantastisk och vacker det krävs.
  5. Sluta förvänta dig att andra kan läsa dina tankar – ndra människor kommer aldrig att veta hur du känner, vad du tänker eller vad du vill om du inte berättar det för dem. I livet måste vi kommunicera med varandra regelbundet och effektivt. Du måste berätta för folk vad du tänker, önskar och förväntar dig. Så enkelt är det.
  6. Sluta förvänta dig att andra ska förändras – du kan inte förändra andra människor och du bör heller inte försöka. Antingen accepterar du dem som de är eller om så väljer du helt enkelt att leva utan dem. Det kanske låter hårt men det är inte det. 
  7. Sluta förvänta dig att andra är okej – var snällare än nödvändigt för alla du möter bär på någon form av inre strid precis som du. 

Den enda du bör ha förväntningar på är dig själv. Acceptera andra och låt aldrig dig själv vara beroende av dem för att vara lycklig. Frigör dig själv från begränsande attityder som hindrar dig från att följa dina drömmar. Sluta förvänta dig och börja leva ditt liv på riktigt.

Lämna ett svar