1,2,3 – vägen till ett aktivare och lättare liv

För ett och ett halvt år sen förstod jag helt plötsligt att jag måste göra något drastiskt för att bromsa min egen uppåttrend. Vikten skenade med en hastighet på ett par kilo per månad, alkoholintaget lika så… det ena leder ju till det andra både åt rätt och fel håll. För lika fel som det kändes då, lika rätt känns det nu. Häng med på min resa, så skall jag berätta genom bloggen i etapper om hur jag gjort och hur jag lyckats ta mig från ett stillasittande liv med flykt ifrån till ett aktivt liv med viljan till…
Steg 1:

När jag en morgon inte längre kunde knäppa mina jeans utan fick välja ett par ledigare och större byxor till jobbet, kanske lite skönt för magen men jag kände att nu får det jäklar vara nog! Att känna hur magen skaver mot byxlinningen, hur fettet viker sig i bilringar, att det skaver och gör ont och att hela jag känner mig fullkomligt obekväm är verkligen inte den jag vill vara. Nog för att jag njuter av mat och avstår allt som har med fysisk aktivitet att göra, men att det skulle gå så här långt kunde jag aldrig tro. Åldern tar ut sin rätt, ja, men det är absolut inget jag tänker acceptera, aldrig, aldrig någonsin. För då kan jag lika väl lägga mig ner och dö, här och nu… inte en chans. Jag vill leva, och då menar jag LEVA, KÄNNA, LEKA, LÄRA, NJUTA på riktigt…

Så hur tar man sig från liggläge och frosseri till att minska i vikt och börja röra sig utan att tappa fokus eller lägga ner och återgå till det invanda felaktiga mönstret?

Jag hittade LCHF. Vet att många har åsikter om dieter, men för mig handlade det om att lära mig äta rätt, stärka min kropp, börja röra på mig och hitta en ny livsstil tillbaka till livet bort från soffan.
Jag kom snabbt igång med Kostdoktorn

Snabbvideo om LCHF

Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör).

Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis).

Ät när du är hungrig tills du är lagom mätt. Så enkelt är det.

Lämna ett svar