Att välja… 


Att hata dem som hatar: Hat mot hat föder mera hat och våld mot våld föder mera våld.
Emerich Roth

Känner man sig tillräckligt oälskad och hatisk så gör man nästan vad som helst för en känsla av tillhörighet, gemenskap och vänskap – för att få känna att man har ett värde och blir accepterad och respekterad. Hatet bedövar hatarens självförakt och rädsla på samma sätt som drogerna bedövar en knarkares smärta, och innebär flykt från verkligheten.

Enda sättet att förhindra att detta sker är att försöka inge hopp hos dem som drabbas, ge dem som är desperata en framtidstro och ett värde som människor. En äkta känsla av att vara meningsfulla, för andra och för sig själva. Som kompis och medmänniska finns det därför en hel del du kan göra när någon i din närhet är på väg i fel riktning. 

”Innerst inne hoppas de flesta av dessa hatiska ungdomar att de ska möta någon som förstår vad det egentligen handlar om. Någon som kan se den lilla rädda, osäkra människan bakom den hårda fasaden och befria dem från deras onda cirkel av hat, ångest och känslan av att känna sig oälskad.”

Kärlek föder kärlek…

  • Dina tankar påverkar hur du bemöter andra människor.
  • Ditt mående påverkar hur du reagerar på andra människors bemötande och vad de säger.
  • Hur vill du bemöta andra och vad vill du själv sända ut till din omgivning
  • Vill du må bra, känna lycka och tacksamhet inom dig?
  • Börja då med att titta på dig själv och känn efter hur du mår, varför du mår och agerar som du gör.

Så vad väljer du?

Lämna ett svar