Grattis på födelsedagen…

Vad är viktigare att fira än kärleken till en förening ?

“Idag fyller min älskade år. Min vackraste. Min enda. Min ständiga.

Vi möttes när jag var ung. Det var en bullerbyförälskelse. Jag hade rosiga kinder och bar en tröja som min goda smak förträngt sedan länge. Mitt leende räckte till Ulan Bator. Jag hoppade av iver över att få träffas. Det sa klick direkt. Och jag visste, visste redan då att det var vi. För evigt.
Mycket har hänt. Jag har gråtit av glädje i din närhet. Du har givit mig enorm njutning, men också visat dig från din värsta sida. Jag har skrikit ut mitt vansinne när du betett dig som en idiot. Men, förlåtit i nästa sekund när du visade varför, vad du än gör, jag är din för evigt.
Kärlek. Sorg. Glädje. Vansinne. Lugna kvällar. Bultande hjärtan. Everyday is like Sunday. Lördag hela veckan. Rulla hatt. Ett glas tetravin i en grässlänt. En kopp kaffe på piazzan i Milano. Tåg, båt, bil och buss. Resor. Hemkomster. Lyckliga och olyckliga.
Vi har suttit i solen tillsammans, ibland i – jag återkommer tydligen till det – olyckliga modetrender. Vi har frusit under vintrar där vi – varje gång – tror att långkalsongfritt i minusgrader är bra. Vi har dränkts av oktobers småspiksregnande. Vi har varit nyförälskade i många, många april nu.
Vi har rest så långt tillsammans. Alltid kära. Ibland lyckliga och rusiga, ibland olyckligt bakfulla och sjuka. Alltid tillsammans.
Det finns ingen annan. Har aldrig funnits. Kommer aldrig att finnas. Jag kommer att finnas vid din sida tills jag dör. Mitt sista hjärtslag i livet kommer att slå av kärlek till dig.
Idag ska jag fira din födelsedag, min älskade. Fira att du är världens finaste, vackraste och mest galna förälskelse. En psykos som aldrig blir till förnuft – och det är jag gôrpirrigt nöjd med”.
Grattis på födelsedagen, IFK Göteborg ? “Anjo”

Lämna ett svar