Enkladte tipset är att titta i affären på innehållsförteckningen. Högst 5 g kolhydrater per 100 g födoämne är ett enkelt nybörjartips.
Vatten: Smaksatt eller kolsyrat om du vill. Obs ej Bonaqua med smak då de innehåller mer än 5 g kolhydrater per 100g.
Kaffe: Gärna med vispgrädde i, fast här är jag inte fullt så strikt utan kör med mjölk eftersom jag tycker grädde ger en konstig smak.
Te: Svart, grönt, vitt …
Kött: Valfri sort. Nöt, gris, vilt, kyckling. Fettranden är nyttig liksom skinnet på kycklingen. Välj gärna ekologiskt och gräsbetat om du kan.
Fisk och skaldjur: Alla sorter. Gärna feta fiskar som lax, makrill eller strömming. Undvik panering.
Ägg: I alla former. Kokt, stekt, omelett. Gärna ekologiska.
Naturligt fett, feta såser: Använd gärna smör och grädde i matlagningen så blir det godare och du blir mättare. Bearnaisesås, hollandaisesås, läs innehållsförteckningen för att hitta kvalitetsprodukter eller gör själv. Kokosfett, olivolja och rapsolja är också bra alternativ.
Ovanjordsgrönsaker: Alla sorters kål, till exempel blomkål, broccoli, vitkål, brysselkål. Sparris, squash, aubergine, oliver, spenat, svamp, gurka, grönsallad, avokado, lök, paprika, tomat med mera.
Mejeriprodukter: Välj alltid det fetaste alternativet. Riktigt smör och Bregott, grädde (40 %), crème fraiche, feta ostar. Fet grekisk/ turkisk yoghurt. Var försiktig med vanlig mjölk och fil, de innehåller mycket mjölksocker. Undvik smaksatta, sockrade och lättvarianter.
Nötter: Bra som tv-godis (helst i måttliga mängder, typ en handfull gånger tre).
Bär: Okej i måttliga mängder, om du inte är superstrikt. Gott med vispad grädde till.