Born to run…


…och jakten på löpningens själ kanske kan vara en del i att förbereda sig inför Göteborgsvarvet, eller egentligen vilket lopp som helst eller bara till att springa. 

Boken är spännande och annorlunda och med inslag av reflektioner och forskningsresultat. 
Bara en sådan sak som att vi, enligt författaren Christopher McDougall, har blivit grundlurade av skoindustrin. Att de svindyra dojorna med luftkuddar, vingar och allt vad det heter, inte dämpar nedslaget mot marken utan pajar bara fotens förmåga att känna sig fram. Det är som att lägga en grytvante över ett ägg innan man slår det med en hammare. 

På en tunn sula, eller utan skor alls, går foten däremot i självförsvar och landar på ett skonsamt sätt, och i förlängningen ger det en löpstil som minskar skaderisken.

Jakten på löpningens själ handlar dock inte bara om teknik utan i hög grad om inställning. 

För att bli en vinnare, både i bokstavlig och i överförd betydelse, gäller det att inte begära vare sig pengar, medalj eller en snyggare, slankare kropp:  ”Om man inte begär något av löpningen, så kommer man att få mer ut av den än man någonsin har kunnat föreställa sig.”

Till alla er som anmält er… ge inte upp även fast ni stöter på hinder som bristning i vaden, benhinneinflammation, krasande knän, inflammation i hälsenfäste, kronisk ryggvärk, onti höft, ont i framsida lår, ljumskproblem mm. Att springa barfota kan kanske vara lösningen ?

Lämna ett svar