Visdomssaga – skuld

Två Göteborgare, en gammal och en ung, spatserade utanför Feskekyrkan nära kanalen som svämmat över. En vacker kvinna kom fram till dem och bad dem om hjälp med att korsa floden.
Den unga, som hette Glenn var förfärad över tanken att ta henne i sina armar, men den gamla som hette Karl plockade upp henne väldigt naturligt och bar henne över. Sedan fortsatte de två sin promenad.
Glenn kunde inte sluta tänka på incidenten och utbrast till slut: ”Hur kunde du ta en vacker kvinna i dina armar, låta henne lägga sina armar runt din hals, hennes bröst mot ditt bröst, och bära henne över floden så där?” Karl svarade: ”Mitt barn, du bär henne fortfarande!”
Denna saga hjälper oss förstå att vi ibland bär med oss det förflutna, med känslor av skuld eller förbittring, och gör det ännu tyngre än det verkligen var. Genom att acceptera att incidenten inte utgör en del av vårt nu, kan vi frigöra oss själva från en stor känslomässig tyngd.

Lämna ett svar