Leva leva livet…

Vi lever i en tid av harmoni där man förväntas vara “lugn” och ”lycklig”, vilket är bra rekommendationer men inser också att för att leva i dessa två stadier är det helt nödvändigt att uppleva ”negativa” stadierna som är precis lika mänskliga, såsom förvirring, besvikelse, sorg och trötthet…

Många ser på livets händelser genom en negativ lins. Tänk då på att all vetenskap börjar med tvivel och att pessimismen kan vara början till de frågor som andra inte frågat, och generera svar som ingen annan har hittat. 

Så varför inte hantera din pessimism och istället hämta kraft från den? Kanske lyckan kommer därifrån?

Livet är extremt komplicerat. Försök inte lära dig hur man ska leva det eller ge andra svar på hur man gör det. Det enda sättet att komma ur ett kaos är att var och en följer sina egna instinkter, som ofta krossas av belastningar från andra och samhället. Fokusera inte på det, inte heller själva aktiviteten, utan hur relevant den är för din livsplan och dina värderingar. 

Kanske har den en viktig roll att spela, även om den känns märklig. Vad som än är fallet ska du leta efter en aktivitet som låter dig älska vad du gör, enligt det liv du vill ha, för dig själv och de runt omkring dig. Du kanske redan lever eller designar det, men hitta mening i allt du gör, för det kan vara så att det du vill ha finns framför dig och/eller är precis det du håller på att släppa iväg. 

Så hindra inte dig själv med att tänka om angående vissa saker i ditt liv. Du kanske bara genomgår en förvirrande period. Så Tänk på att människor ibland tappar bort sig i sig själva, medan andra finner sig själva. Så mitt tips är att förlora inte för mycket tid i ditt eget liv, lev det så bra som du kan!

Lämna ett svar