1,2,3 varningens lågkolhydrater

Det finns ett par livsmedel som är relativt kolhydratfattiga, men som kan bli problematiska om du äter för mycket av dem – framförallt om du vill gå ner i vikt. De två vanligaste är mejerier (undantaget smör) och nötter.
Mjölkproteinerna i mejeriprodukter har ett ganska högt insulinpåslag (det s.k. fettinlagrande hormonet). Undantaget är smör, vilket har närmare noll gram protein och kolhydrater. Till och med mejerier med högre fetthalt så som grädde och ost, kan bli problematiska i för stora kvantiteter, eftersom det lätt blir för mycket kolhydrater – vilket kan göra det svårt att äta strikt LCHF.

Den största anledningen till att nötter kan bli ett problem är att kolhydratinnehållet är för högt, och det är mycket enkelt att äta för mycket av dem på en gång.
Så om du inte går ner i vikt kan detta tips hjälpa dig eftersom du kommer få lägre insulinnivåer om du äter mindre av mjölkprodukter och nötter vilket också leder till viktminskning.

Lämna ett svar