Hur mår din lever?

Det finns olika faktorerna som kan orsaka skada på levern, som att ha dåliga matvanor, föroreningar samt alla de giftiga substanser som finns omkring oss. Även fast du tar hand om dig själv kan man ändå drabbas av leverproblem. 

Varför är det så? Enligt uråldrig, kinesisk medicin har alla våra organ en relaterad känsla som påverkas extremt mycket. Till exempel är lungorna relaterade till sorg och njurarna till rädsla. När det kommer till levern påverkas vi av vrede och frustration. Mycket undertryckt vrede kan få din lever att bli blockerad, vilket kan vara väldigt jobbigt och orsaka fysiskt obehag som muskelspänningar i nacken och axlar, huvudvärk, synproblem mm. I det långa loppet kan denna situation leda till kronisk sjukdom. 

Trots att vi fokuserar på vrede bör vi även nämna liknande känslor, som agg, bitterhet eller irritation, eftersom de är lika skadliga. 

Om du vill avblockera din lever bör du ägna dig åt träning som gör att du rör på höger arm. 

Lämna ett svar