Armhävningarnas hemlighet…


Armhävningar är en av de bästa övningarna som finns om du vill bli av med hänggäddet. Även om det känns tungt och svårt kommer du märka efter ett tag att du blir både snyggare och starkare. Du tränar inte bara armarna utan även bröstet, magen och övre delen av ryggen.


Lägg dig med magen mot en matta och lyfter därefter hela din kroppsvikt tills armarna är sträckta, händerna måste trycka stabilt mot golvet och du sänker dig därefter ner så mycket du kan utan att nudda golvet. Huvudet, övre delen av ryggen och höfterna ska vara i en rak linje under hela armhävningen. Många gör sina armhävningar med armbågarna rakt ut åt sidan, vilket kan göra både ont och skada. Testa istället att hålla dina armbågar så nära kroppen som möjligt.
Du kommer märka hur du får bättre kontakt med bröst, triceps, biceps och ryggen samtidigt som du skyddar dina axlar. Nu kör vi!!!

Lämna ett svar