Blanda nedan ingredienser i en bunke och låt svälla i 10 minuter.

  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1/2 dl pumpafrön (kan bytas mot solroskärnor)
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4 msk chiafrön
  • 2 msk pofiber eller mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • Vallmofrön och flingsalt till topping

Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Det går enklare om man lägger plastfolie/smörgåspapper ovanpå och kavlar ut jämnt. Tänk på att knäckebrödet inte skall vara för tunt, då bryts det lätt när du smörar.

Grädda på 160° i ca 60-70 minuter. För att se om det har gått klart skall knäcket lossa från smörpappret. Är det forfarande mjukt ställ in det ytterligare. 

En tanke på “1,2,3 Fröknäcke”

Lämna ett svar