Blanda nedan ingredienser i en bunke och låt svälla i 10 minuter.
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl sesamfrön
- 1/2 dl pumpafrön (kan bytas mot solroskärnor)
- 1/2 dl hela linfrön
- 4 msk chiafrön
- 2 msk pofiber eller mandelmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 2,5 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- Vallmofrön och flingsalt till topping
Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Det går enklare om man lägger plastfolie/smörgåspapper ovanpå och kavlar ut jämnt. Tänk på att knäckebrödet inte skall vara för tunt, då bryts det lätt när du smörar.
Grädda på 160° i ca 60-70 minuter. För att se om det har gått klart skall knäcket lossa från smörpappret. Är det forfarande mjukt ställ in det ytterligare.
1 reaktion på “1,2,3 Fröknäcke”