Taramaralöpare

Mexikos Taraumarafolk (de kallar sig själva rarámuri). En befolkningsgrupp som fått extremt mycket medialt intresse de senaste åren tack vare deras till synes övermänskliga kapacitet. Det har ryktats om prestationer, i stort sett barfota, där de sprungit upp mot 70 mil på dryga 48 timmar, vilket är lika med 15km/h.

Oavsett hur verkliga deras prestationer är så är det en folkgrupp som under flera hundra år har haft en tradition att ta sig fram till fots, och oavsett ålder och kön så springer de som livsstil. 

De har en egen sportdryck vid namn Iskiate som de konsumerar under sina långa löprundor. Den består enligt sägen, till stor del av chiafrön som är både energi och näringsrika. Anledningen till att dessa chiafrön används är troligtvis för att det är enkelt att bära med sig, allt som krävs är lite vatten varvid de sväller och drycken blir ”drickbar”, om än lite slemmig.

Lämna ett svar