1,2,3 – spenat

Spenat är en växt som odlas för sina ätbara blads skull. Odling av spenat började i Persien. Bladen är 3–30 centimeter långa och 1–15 centimeter breda, med större blad längre ner på stammen och mindre uppåt, där blommorna återfinns.

Spenat innehåller en substans som får dig att känna dig upp till 95% mätt och kan hjälpa dig att gå ner i vikt med upp till 43%.

Spenat är känt för sitt järninnehåll men innehåller även kalcium, magnesium och kalium. Spenat innehåller dessutom en ansenlig mängd A-vitamin liksom även en hälsosam dos C- och E-vitamin, tiamin, riboflavin och folsyra. För att behålla så mycket av näringsämnena som möjligt, använd den rå i exempelvis sallad. 

Observera också att 100 g spenat endast innehåller 26 kalorier och tillhandahåller stora mängder antioxidanter.

Lämna ett svar