Lars Kepler – Playground

Efter att ha läst de andra böckerna, av pseudonymen Lars Kepler, och tyckt att de både är spännande, rätt välskrivna och brukar innehålla en extra tvist, så tog jag tag i deras senaste verk, Playground. Utan att ta reda på något innan, ej heller läste på bokryggen, så antog jag ju bara att både Erik Maria Bark och Joona Linna skulle vara med, men icke. I denna bok lämnas de utanför.

Playground är en skönlitterär roman om gränslandet mellan liv och död och om hur långt man kan tänka sig att gå för, att rädda nära och kära. Nej, jag avslöjar inte för mycket nu, då detta ger sig tämligen tidigt i boken. Hur de sedan får till det, med denna gränsdragning kan ni få läsa själva.

Boken är bra, även om jag personligen gillar deras Linna-böcker och mer normala kriminalromaner bättre.

Betyg: 3/5

Mer om Lars Kepler

Under pseudonymen Lars Kepler döljer sig det gifta författarparet Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Deras böcker har givits ut i runt 60 länder, 40 olika språk och har nått förstaplatser i många av länderna.

Böcker:

  • Hypnotisören, 2009
  • Paganinikontraktet, 2010
  • Eldvittnet, 2011
  • Sandmannen, 2012
  • Stalker, 2014
  • Playground, 2015
  • Kaninjägaren, 2016

 

Lämna ett svar