Albondigas i tomatsås serveras med blomkålsmos

  • vitlök efter behag
  • 1/2 knippe persilja
  • 1dl vatten
  • 600g blandfärs
  • 1/2 gul lök
  • vitlök efter behag
  • 500g krossade tomater
  • 1st blomkål
  • 1dl vispgrädde
  • salt och peppar efter behag
  • riven texmex ost
  • 2st tomater

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda pressad vitlök, salt, svartpeppar, hackad persilja, vatten och färs. Forma lite större köttbullar och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smör. Lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen i ca 20 minuter beroende på köttbullarnas storlek. 

Hacka löken och vitlöken fint och stek i olja. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt köttbullarna i såsen och låt dem koka med en stund. Smaka av med salt och peppar.

Dela blomkålen i små buketter och koka dem i vatten tills de är mjuka, häll av vattnet, mixa och häll i uppvärmd grädde efter hand till lagom konsistens, salta och peppra. Mexicanska köttbullar serveras tillsammans med skivade tomater och texmex ost. 

Velbekkomme!

Lämna ett svar