Ugnsbakad kassler serverad med vitkålsfräs

  • ca 600g Kassler
  • 500g krossade tomater
  • 2dl vispgrädde
  • vitlök efter behag 
  • dragon efter behag
  • 2st tomater
  • 1st rödlök
  • 100g riven ost
  • 500g vitkål
  • salt och peppar eget behag

Sätt ugnen på 200 grader.  Smörj en ugnsfast form. Skiva kassler i 0,5 cm tjocka skivor och lägg omlott i den ugnsfasta formen. 
Blanda ihop krossade tomater, grädde, pressa i vitlök och smaka av med salt, svartpeppar och
dragon. Häll över kasslern, skivad tomat, rödlök och strö över riven ost. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. 

Stek vitkålen i en stekpanna i rikligt med smör tills den är mjuk och glansig.

Smaka av med salt och svartpeppar. Sen är det bara att avnjuta en god middag.

Lämna ett svar