Crosstraining som stärker din löpning

Om du inte håller i handtagen på crosstrainingmaskinen blir rörelsen mer lik löpningens, där man jobbar mest med benen. De flesta maskinerna har både lutnings- och motståndsfunktion. Försök att jobba med ett lätt uppförslut så du tvingas använda baksida lår mer. Variera dig med att springa på löpband, crosstraining och styrketräning under lågsäsong, för att öka din prestation i både styrka och snabbhet som löpare…

  • Pass 1: 4 x 4 min/vila 1 min. (Medelhårt tempo; belastning 5 på en 10-gradig skala.)
  • Pass 2: 15 x 1 min/vila 30 sek. (Hårt tempo; belastning 7 på en 10-gradig skala.)
  • Pass 3: Tabata-intervaller: 4 serier med 8 rep x 20 sek jobb/Vila 10 sek. Vila 1 min mellan serierna. (Belastning 8 och mycket hårt tempo.)
  • Pass 4: 3 x 10 min/vila 3 min. (Kör så hårt du kan; variera belastningen under intervallerna.)
  • Pass 5: Långpass 90 min. (Lugnt tempo; belastning 4 på en 10-gradig skala.)

Under de angivna vilopauserna trampar du lugnt.

Lämna ett svar