Djureskog lanserar just nu sin hamburgare på Mc Donalds. Tror inte på den, men varför inte prova göra den själv a’la LCHF.
Ingredienser, 4 port
- 800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött
- 16 g finsalt
- 2 g Svartpeppar, grovmalen
- 8 skivor bacon (lättgrillat)
- 8 skivor Sorte Sara (dansk ost)
- 4 skivor bifftomat
- 8 st silverlökringar, tunt skurna
- Istället för hamburgarbröd serveras den i ett stort krispigt salladsblad
Blanda färsen försiktigt med salt och peppar. Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare. Grilla dem till 45-gradig innertemperatur. Toppa med baconet och osten och lägg på dem snabbt igen, så osten smälter lite lätt.
Dressing
- 1 dl majonnäs av prima kvalité
- 1 msk dijonsenap
Blanda majonnäs och dijonsenap.
Ketchup
- 1 dl chilisås
- 1 msk pepparot, riven
- 1 krm citronzest
- Worchestersås och Tabasco efter smak
Blanda alla ingredienser.
Lägg burgaren i salladsbladet, sen dressingen, tomat, köttet, bacon, ost och toppa med lök och ketchup. Mums!