Djureskogs LCHF-hamburgare

Djureskog lanserar just nu sin hamburgare på Mc Donalds. Tror inte på den, men varför inte prova göra den själv a’la LCHF.

Ingredienser, 4 port

  • 800 g nötfärs, gärna av hängmörat nötkött
  • 16 g finsalt
  • 2 g Svartpeppar, grovmalen
  • 8 skivor bacon (lättgrillat)
  • 8 skivor Sorte Sara (dansk ost)
  • 4 skivor bifftomat
  • 8 st silverlökringar, tunt skurna
  • Istället för hamburgarbröd serveras den i ett stort krispigt salladsblad

Blanda färsen försiktigt med salt och peppar. Platta ut färsen till 2 cm tjocka hamburgare. Grilla dem till 45-gradig innertemperatur. Toppa med baconet och osten och lägg på dem snabbt igen, så osten smälter lite lätt.

Dressing

  • 1 dl majonnäs av prima kvalité
  • 1 msk dijonsenap

Blanda majonnäs och dijonsenap.

Ketchup

  • 1 dl chilisås
  • 1 msk pepparot, riven
  • 1 krm citronzest
  • Worchestersås och Tabasco efter smak

Blanda alla ingredienser.
Lägg burgaren i salladsbladet, sen dressingen, tomat, köttet, bacon, ost och toppa med lök och ketchup. Mums!

Lämna ett svar