Lavendellemonad

Lavendellemonad är inte bara svalkande utan har även en antiinflammatoriska och avkopplande egenskaper som gör den mycket effektiv vid behandling av huvudvärk.

Lavendelsmaken kan lätt ta över och ge en parfymerad smak, så börja hellre med en liten mindre mängd för att vara på den säkra sidan.

Ingredienser

  • 2 ½ liter vatten
  • lavendelsirap (se recept nedan)
  • 6 citroner

Häll vattnet i en stor behållare. Pressa saften från citronerna och smaksätt med lavendelsirap. Vill du ha den sötare kan du tillsätta sirap. Servera den kyld.

Du kan dricka mellan tre och fyra glas per dag. 

Lavendelsirap

 Ingredienser 

  • 3 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk torkad lavendel
  • en liten droppe lila livsmedelsfärg om man önskar

Koka upp ingredienserna under lock och låt sedan koka i ca 10 minuter med locket på glänt, det ska inte koka våldsamt utan koka på medelvärme. Sila och häll genast upp på väl rengjorda och steriliserade burkar. Låt svalna i rumstemperatur och försvara sedan kallt i kylskåp. 

Lämna ett svar