Men vad i hela världen blir jag så trött av…?

Jag älskar verkligen Netflix och att mysa framför TVn alla dagar i veckan, men för mycket tv innan sängdags gör mig bara tröttare, ända tills det är dags att gå och lägga sig. Känner du igen dig? Din tv, och andra skärmar, ger nämligen ifrån sig blått ljus som hämmar hjärnans produktion av melatonin. Detta innebär att det är troligare att din sömn blir störd, och att du sen får svårare att somna, vilket i sin tur leder till att du är trött dagen efter. Onda cirkeln helt enkelt.

Även doftljus gör mig trött… stämningsfullt och mysigt, kan vissa av dem också göra dig trött. Psykologer vid Wesleyan University har dock upptäckt att om du doftar på lavendel innan du går och lägger dig sover du bättre. Så tänd med andra ord inte lavenderljusen mitt på dagen när du vill vara produktiv, risken är att du bara blir sömnig. Tänd dem i stället på kvällen efter en ansträngande dag på jobbet. Då kanske du upplever lust och energi istället för att slöa till det framför TVn. Bra va?

Lämna ett svar