Emotionell intelligens

Höj din emotionella intelligens genom att sänka den djupt under ytan…

”Minst 80% av framgångarna i vuxenlivet kommer från emotionell intelligens.” 

-Daniel Goleman-

Visst finns emotionell intelligens! Personer som genomgått motgång på motgång… och som fått lära sig att lösa sina problem, ta tag i saker och ting genom att tvingas förstå, se dem ur flera perspektiv och vinklar, och att påverka  sina tankar genom att välja glädje, det vackra, det friska, det positiva som får själen att brinna och vilja leva mer. Men även att ta med de negativa som erfarenhet utifrån vishet.

Vi har alla dessa verktyg inom oss, ofta utan att veta det. Vi måste bara sätta igång och jobba. Och du måste verkligen vilja det.

  • Omge dig själv med emotionellt intelligenta personer, de som ger dig positiv energi för med dem kan du prata om allt och nå till de innersta och högsta höjder. 
  • Lär dig från de äldre. Äldre personer är fulla av vishet. De har genomlevt många upplevelser och vet vad livet är. Inte helt överraskande har äldre personer varit och förblir en referens för unga i många kulturer och civilisationer.
  • Lär dig i din egen takt. Visst vill du få all emotionell intelligens på en gång, men alla lär sig i sin egen takt. Så jämför inte dig själv med andra.
  • Föreställ dig begränsande situationer i ditt liv och vad du skulle göra i dessa situationer. Vad skulle du göra om du blev arbetslös? Hur skulle du agera om du inte hade något annat val än att sova på gatan och i ett dåligt område? Föreställ dig så många scenarier du vill. Det kan ta bort rädslan för många vardagliga saker som du inte kan konfrontera, endast för att du inte stannat upp för att tänka på hur du kan övervinna dem på ett emotionellt intelligent sätt. 

Öva och lär, lär dig njuta och leva fullt ut i det du har. Våga satsa på nya utmaningar. Var rädd om dig själv och dina när och kära. Hjälp andra. Befinn dig i ett lugn och hitta din egna harmoni. Och framförallt uppmärksamma de små vackra, roliga och speciella detaljerna i vardagen, för livet är verkligen helt magiskt. Lev här och nu och sluta genast med att grubbla över det förflutna. Planera men var inte besatt av framtiden. Saker som redan skett kan inte ändras på och framtiden är inte här än. Den har fortfarande många överraskningar kvar att upptäcka, här & nu.

http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/emotional-find-1-minute.html

Lycka till!!!

    Lämna ett svar