Meditera i duschen

När du behöver skölja bort all stress och ångest, eller bara en jobbig dag/händelse så ta en renande ”spa-dusch s.k. Meditation. Koncentrera dig på hur det känns när vattnet är i kontakt med huden. Höj temperaturen så du känner hur du knottrar sig av välbehag.

Föreställ dig att vattnets kraft sköljer bort det som är negativt. Känn hur ilska, skuld, skam, sorg, nedstämdhet och annat rinner av dig och låt det sugas rätt ner i avloppet. Hela du skall andas välbehag. Och efteråt kommer du att känna dig mycket lugnare och lättare till sinnet.

Om du vill stanna kvar i den känslan även efter duschen, kan du alltid krypa in i din morgonrock med en kopp te och tända ljus. 

Ordet spa är ursprungligen en förkortning av det latinska uttrycket ”salus per aqua” som betyder ”hälsa genom vatten. 

Lämna ett svar