Kent – Vad du betyder för mig, Vad jag betyder för dig, Vad vi betyder för varandra…

Min man spelade Kent för första gången, för mig, för ca 17 år sen med musik och texter som gick rakt in i själen, där jag direkt kunde relatera strofer från mitt egna liv, så dystert, så romantiskt, sårigt och samtidigt så hoppfullt. Vi läste låttexterna i konvolutet och sjöng med som om dem vore det heliga skrifterna. 

Idag kom en summering från Spotify av mina mest spelade låtar 2016, och jag blev inte förvånad när Kent var topp 3. Skivan ”Då som nu för alltid” har verkligen gått varm. Den lämnar ungdomen bakom sig, och bara fortsätter att beröra. Musikaliskt är de storslagna poprefrängerna bekanta, men de har klivit ett steg närmre ett lyxigare sound, mer danspop än synt, med mjukare gitarrslingor än tidigare ruffiga indiegitarrer.

Kent har modet att sluta medan de fortfarande är på topp, och som om de själva vill kan gå vidare innan elden slocknat helt.

Lägg ditt liv i min hand, Sälj din själ till ett band, Jag ska tillbe, tillbe marken du rör, Lägg ditt hjärta i allt som du gör, RIP alla mina drömmar små, Alla himlar blå, Alla rosa moln, Barndomen & Ungdomen är inte längre vår

”Men jag kan inte lura mitt hjärta. Hur gärna jag än vill. Kan jag inte lura mitt hjärta”

”Säg vad du menar. När du säger att du. Menar vad du säger. När du säger vad du. Tänker & känner. När du säger det till mig”

Sista föreställningen på lördag den 17 december står vi där på Tele2-arenan med både glädje och sorg i hjärtat. Vi Är För Alltid… ?

Lämna ett svar