Många använder chiafrön i sallader, yoghurt, smoothies, efterrätter och bröd. De har en mycket god smak men det mest intressanta är utan tvekan alla fördelarna med dem:
- Chiafrön innehåller 5 gånger mer kalcium än mjölk
- De har mer antioxidanter än blåbär
- De har tre gånger mer järn än spenat
- De har mer fibrer än havre
- De innehåller en stor mängd protein, och är därför populära hos vegetarianer
- Det är mättande och du kan använda det i en välbalanserad och varierad frukost.
- De är rika på protein och är en naturligt källa till antioxidanter och C-vitamin. De är därför bra på att ge dig energi samt återfuktar kroppen.
- De innehåller många antioxidanter och näringsämnen som bibehåller hudens fasthet och elasticitet, och kan motverka tidigt åldrande och trötthet.
- Både citron och chiafrön hjälper dig att smälta maten bättre och gör det lättare för näring att tas upp i tjocktarmen.
Genom att göra chiavatten med citron ger du kroppen massor av näringsämnen och det kan även hjälpa dig att gå ner i vikt.
- 1 tesked chiafrön
- 1,5 glas vatten
- En citron
Blöt chiafröna i ett halvt glas vatten i en timme. Det gör dem mjukare och bildar även en gel.