1,2,3 – Ägg

Ägg är fantastiskt gott i alla dess former. Det innehåller dessutom protein av högsta kvalité, en balanserad fettsammansättning och det är sprängfyllt med vitaminer och mineraler, i stort sett iinnehåller ägg det mesta man behöver för att överleva…

  • Lägg i kallt vatten och koka i 4 minuter för löskokt eller 8 minuter för hårdkokt. Ät gärna med en klick majonnäs eller Bregott till.
  • Stek i ett par matskedar smör, på den ena eller båda sidorna. Krydda med salt och vitpeppar.
  • Smält en klick smör i stekpannan och häll i 2 ägg och 2–3 msk grädde per portion. Krydda med salt och peppar. Rör om i röran hela tiden tills den stelnat så mycket du önskar. Klipp gärna ner några matskedar gräslök och garnera med riven ost. Servera med stekt bacon.
  • Gör en omelettsmet på 3 ägg och 3 msk grädde samt salt och kryddor (vit- eller svartpeppar eller annat). Smält smör i stekpannan och häll i smeten, ha inte för hög värme. När omeletten har stelnat på ovansidan kan du fylla den med något gott. Till exempel en eller flera sorters ost, stekt bacon, stekta champinjoner, bra korv (läs innehållsförteckningen) eller rester från gårdagens middag. Vik ihop omeletten på mitten och servera gärna med en krispig sallad.

Lämna ett svar