Kobebiff

Dyrgripen är en delikatess från Japan. Experter och finsmakare håller det som det saftigaste och smakrikaste köttet i världen. 

Kobebiff kommer uteslutande från kor av den japanska rasen Wagyu. “Wa” är ett gammalt ord för Japan eller japanskt, och “gyu” betyder nötkreatur. För att köttet överhuvudtaget ska få kallas kobebiff måste wagyukon komma från just Kobe i Japan och dessutom följa en väldigt strikt uppfödning.

Waguyurasen är tack vare sina gener benägen att ge ett välmarmorerat kött med mycket fett insprängt i muskulaturen, och det är alltså fettet som ger kobebiffen dess speciella smak, saftighet och mörhet. Fettet är dessutom av den nyttigare omättade varianten med hög koncentration av omega-3 och omega-6 fettsyror.

Att köttet håller hög kvalitet är det ingen fråga om, men priset är en fråga i sig. Cirka 10.000 kronor kilot för filéerna och 1200 kronor per kilo för färsen gör att många får fortsätta drömma om att smaka detta kött.

Lämna ett svar