Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Serien är baserad på Douglas Adams bok Dirk Gently’s Holistic Detective Agency som också skrivit boken Liftarens Guide till Galaxen.

Det första avsnittet börjar med att introducera Todd, en hotellpiccolo med en hyresvärd som är rent våldsam över att Todd är skyldig honom pengar. Todds liv brukar vanligtvis vara ganska händelselöst, men den här dagen är allt uppåt väggarna. Dirk Gently, en helt okänd, excentrisk privatdetektiv våldgästar plötsligt Todds liv och envisas med att alla fall i universum är sammankopplade och att Todd nu är del av ett mordfall som Dirk har i uppdrag att lösa. 

Helt skruvad komedi och klart underhållande och sevärd!!!

En karraktä i serien som fångade mitt intresse var Bart Culish som spelades av Fiona Dourif. Jag kände så väl igen henne, men ändå inte. Hon spelade så jäkla bra, helt galen. Sen kom jag på det!!! Hon liknar ormtunga från Sagan om de två tornen. Googlade och upptäckte att det var Fionas pappa, Brad Dourif… två verkligen grymma skådespelare!

Lämna ett svar