GRIT STRENGTH

 Är ett relativt nytt och ett mycket högintensivt gruppträningspass på 30 minuter där du använder skivstång, fria vikter och din egen kroppsvikt. 

Varje pass är uppdelat på högt tempo med tunga set och lite vila med kort återhämtningstid för att arbeta på en hög nivå under varje set. Man tränar inte bara styrka utan även på att förbättra explosivitet genom mycket hopp och förflyttning med den egna kroppsvikten och viktplattor. 

Ungefär så här var min upplevelse;

Kommer in i sal1 och Anna möter mig med headset på. Hej och välkommen, har du kört förut? -Nä, första gången svarar jag. Då drar hon allt om att jag skall hämta skivstång och vikter. Ger mig råd om lättare vikter och att jag gör det jag orkar och klarar av. Ingen idé att pressa sig första gången utan ge det minst tre gånger först. Högt och ljudligt i högtalarna. Jag försöker verka oberörd, tackar och hämtar mina vikter, eller rättare sagt springer fram och tillbaka helt stressad för nu kör vi!!! 

Klassen börjar med ett hyfsat lugnt tempo under uppvärmningen, benböj och upp på tå, och sen direkt ökar vi tempot!!! 

De första två passen var 10 clean och frontsquat, 10 clean med press och fyll ut med stående rodd tills tiden är slut. Kort vila…

Och sen direkt på det igen med utfallssteg på olika sätt, fyll ut med saxhopp, 5 clean och 5 rodd så länge jag orkar i 60 sekunder. Paus och vatten. Där efter 5 plyo-armhävningar, 5 vanliga armhävningar och 5 tricepsarmhävningar…

Avslutade med tabata där man arbetade med sidohopp och benböj/upphopp med vikt. Jösses, vilken koreografi jag har. Hoppen var väl inte direkt hopp heller utan mer en liten, liten förflyttning från golvet på ca 1,5 mm. Därefter mage med crunch och planka. Efter det kröp jag ihop i fosterställning innan jag tog mig upp från golvet. 

Så stärkande asså, not! I alla fall inte denna gången, men skall väl ge de ytterligare två gånger till innan jag ger upp, får det var ju så som Anna sa. 

Nu ligger jag i soffan och pyser och känner hur träningsvärken sakta växer i mina triseps. Kommer jag ens kunna röra mig imorgon? Happy New Year… ?

Lämna ett svar