Det hungriga spöket 

Försöker få dig att fastna i negativa tankar och impulsköp och som triggas igång av negativitet och svartsjuka emot dig själv. Försök att hantera kontrollen eftersom förändring behövs för att må bra och känna trygghet. Se mönstret, lev i nuet och framförallt låt inte det hungriga spöket fånga dig ?

I buddismen så använder man sig av en termen, ”Hungriga Spöken”. Det är en metafor för människor som är på jakt efter nästa kick, som försöker stilla egots hunger med stimulering från det yttre – mat, saker, människor. Dessa hungriga spöken illustreras som spöken med små munnar och stora magar – vilket gör det oerhört svårt för dem att bli mätta.

Att jaga lyckan kommer inte göra en lycklig. ? Att bygga på sitt välbefinnande, och bygga en stark grund – är mer hållbart i det långa loppet än att jaga flyktiga känslor, tillfredsställelse och snabb belöning. Även om det kan vara en del av det ”goda livet” 

Lämna ett svar