Hemma-Lean

Letar du ständigt efter mobilladdaren, plånboken, nycklarna, eller irriterar dig på högar av smutstvätt?

Genom att fokusera på de viktigaste flödena i hemmet och tänka på att göra ständiga förbättringar får du flyt och skapar förutsättningar för känslan av flow i vardagen.

Tre tips som får tillvaron att flöda:

1. Få koll på aktiviteterna. Ha en whiteboard där ni skriver upp familjens aktiviteter två veckor i taget. Gå igenom den kommande veckan efter söndagsmiddagen. Det skapar en förutsägbarhet och förväntan i stället för känslan av att vara jagad.

2. Få koll på vardagsmiddagarna. Ha ett antal veckomenyer som ni varvar mellan. Bestäm på söndagen vilka rätter ni ska laga i veckan och skriv upp på whiteboarden. Storhandla gärna på söndagen. Alternativ köp färdiga matkassar. 

3. Få koll på prylarna. Tänk igenom, vilka är de tio saker som du ofta letar efter? Låt dem få en bestämd plats. Ha ett skåp i hallen där du hänger nycklar. När årstiderna skiftar, häng undan kläder som inte används. Då slipper du lägga tid på att leta.

Lämna ett svar