Tein

 

Eller mer känt, koffein, finns i allt te och även vissa örtteer, dvs koffein finns i svart te, grönt te, vitt te, gult te, oolong och pu-erh. Anledningen till detta är för att tebusken “camellia sinensis” har koffein i sig helt naturligt och det krävs speciell behandling för att ta bort koffeinet från tebladen, men det förändrar också smaken på teet.

Rooibos kallas ofta felaktigt ”rött te”. Rooibos kommer dock inte från tebusken Camellia sinensis och är därför inget äkta te och innehåller därför inget koffein.

Te innehåller även mycket antioxidanter som sägs kunna motverka sjukdomar och åldrande. Mängden antioxidanter i en kopp te motsvarar ungefär två äpplen eller sju glas apelsinjuice. Vitt te innehåller allra mest antioxidanter och är förmodligen därför också nyttigast.

Lämna ett svar