Bättra dig själv istället för att kritisera andra

Det finns personer som säger vad de tycker om oss, våra liv, våra beslut och allt omkring oss. De gör det trots att ingen tycks ha bett dem och de tenderar att vara illasinnade. Deras enda mål är att orsaka skada, sänka andras värde och jäklas med dem.

Generellt är det personer med låg självkänsla som inte accepterar sig själva, så det är svårt för dem att acceptera andra. Dessa personer delar ut etiketter som reflekterar den verklighet de vill se och projicerar sina känslomässiga svårigheter på andra.

Korrigera dina egna misstag istället för att påpeka folks brister, så kommer du uppnå den högsta nivån av känslomässigt välmående som finns. Därför bör du fokusera på att du känner dig nöjd med dig själv, för att innerst inne verkligen kunna glädjas med och tillsammans med andra. Först då kan du förtjäna uppriktighet, respekt, ödmjukhet, generositet och ärlighet.

Om det klagas runt om dig, är det bättre att bara avlägsna sig från personer som gillar att kritisera eftersom de förgiftar oss och får oss att förlora vår känslomässiga balans. Att leva fridfullt är ovärderligt, så vi bör inte låta någon inkräkta på vårt fysiska och psykologiska utrymme.