Avokado 

Ren och grön hälsa som smälter på tungan. Avokado är en art i familjen smörplantor, som odlas för sina frukter. Arten växer vilt från Mexiko i norr ner till länderna runt Anderna i söder. Numera odlas arten över hela världen på platser med lämpligt klimat.

Fettet som är rikt på enkelomättat fett, finns också i olivolja och är bra för hjärtat.

Det kan ibland vara svårt att hitta en avokado som är redo att ätas direkt, och då krävs en del planering. Köp flera åt gången och se till att de mognar i omgångar. För att påskynda mognadsprocessen, lägg en eller två i en brun papperspåse ihop med ett äpple eller banan.

Skulle du ha skurit upp en avokado som inte är ätmogen, häll citron på köttet och plasta in, så den inte blir brun. I stället för att gröpa ur avokadon, skala den. Det är köttet närmast skalet som är mest näringsrikt.

Lämna ett svar