Promenad lika bra som att jogga

Att promenera är bra för både kropp och knopp. Men visste du att det är lika effektivt som att jogga? Båda minskar nämligen risken för högt blodtryck, diabetes och hjärtsjukdomar lika mycket.

Det är forskare vid Berkeley-universitet i USA som har följt 150 000 löpare och gångare sedan 1990-talet. Och de har kommit fram till slutsatsen att när de två grupperna bränner lika mycket kalorier så är hälsoeffekterna de samma. Båda minskade risken för högt blodtryck, diabetes och hjärtsjukdomar lika mycket.

Och det bästa av allt för dig som kanske inte gillar att ta i så mycket – du behöver inte ens gå i särskild rask takt för att uppnå hälsovinster. Enligt forskarna räcker det att gå drygt 1 kilometer om dagen i måttlig takt (3-4 kilometer i timmen) för att se en tydlig effekt.

Lämna ett svar