Cocosolja

Kokosoljan passar lika bra i köket som i medicin- och badrumsskåpet. Den anses kunna lindra vid solbränna och insektsbett, minska eksem, akne och psoriasis, balansera insulinnivåerna och skydda levern. Naturligt kokosfett innehåller också kaprinsyra och laurinsyra, som visat sig vara både virus- och bakteriehämmande. Den sägs även hindra fotsvamp.

Använd kokosolja när du poppar popcorn, när du steker in­gredienser i orientaliska rätter och när du behöver smörja din vintertorra hud.

En dansk studie har visat att en kost som är rik på medellånga fettsyror (som i kokosolja) motverkar tecken på för tidigt åldrande hos möss. Exempelvis fick mössen tillbaka sin hörsel. De medellånga fettsyrorna har i laboratoriecellförsök också visat sig vara bra för immunförsvaret.

1 kommentar on "Cocosolja"

Lämna ett svar