Fler använder adblock

En ny rapport från PageFair påstår att det nu finns runt 600 miljoner uppkopplade enheter som använder sig av någon form av adblock-mjukvara. Då många användare anser att reklamen har blivit för irriterande. Flash, pop-ups samt heltäckande annonser är några exempel på vad man har tröttnat på och gjort att fler upptäckt adblock-lösningar.

Fler och fler människor tycker också det är störigt att sidor spårar dem via kakor. Detta har också gjort att folk börjat leta efter lösningar som blockerar sidors förmåga att spåra sina användare. Detta leder då till mindre riktad reklam vilket ju i sin tur kan leda till färre reklamklick och färre reklamintäkter.

Rapporten nämner att reklambranschen förlorar miljarder dollar varje år på grund av missade annonsintäkter vilket då kan leda till att företag tvingas att avskeda folk, implementera betallösningar eller stänga ner helt och hållet.

Lämna ett svar