Comino

Är en av Maltas tre bebodda öar. Den permanenta befolkningen uppgår dock endast till fyra personer. Comino är Maltas tredje största ö med en area på 2 km²

Öns populära turistmål är Blue Lagoon som med sitt klara turkosblåa vatten och gulvita sandbotten. Den blå lagunen, som den heter på svenska, är ett välbesökt utflyktsmål som är väl värt ett besök och är extra populärt bland dykare. Passar även perfekt för den som vill sola, bada, simma, snorkla och/eller windsurfa.

Man kan endast ta sig till Comino genom båt. Har man ingen egen båt så kan man antingen hyra en eller boka en båttur från Sliema (turer avgår även från bland annat Marfa, Bugibba och Mellieha) eller ta det kortaste alternativet att åka båt från Cirkewwa. Den bokade båtturen tar ungefär 15 minuter och på vägen ingår även en sväng förbi Cominos spektakulära grottor.

Comino har faktiskt ett hotell, men saknar bankomat, så tänk på att ta med kontanter.

Lämna ett svar