För syns skull

Visste du att ögonen inte är designade för att överladdas med ljuset från datorer, mobiltelefoner och surfplattor? Avståndet är för litet. Att sitta i flera timmar framför en skärm påfrestar din syn och kan leda till suddighet och huvudvärk.

Även hårt tryck mot ögat som exempelvis när du gnuggar kan ge dina ögon negativa konsekvenser med tiden. Fingrar och händer är fulla med skadliga baciller som kan komma in i ögonen, där de finner en perfekt miljö att föröka sig.

Notera att det inte är en bra idé att applicera eyeliner längsmed den inre kanten av ögonlocket, eftersom det är där Meiboms körtlar finns, som utsöndrar tårar.

Att bära solglasögon är inte bara praktiskt mot solljus utan oerhört viktigt för att skydda din ögonhälsa. Det minskar negativ påverkan från den ultravioletta strålning som solen skickar ut, och som har kopplats till problem såsom gråstarr, sår på hornhinnan och näthinnabland annat kan lossna. Så för syns skull bär därför alltid din solglasögon åretrunt och njut av solens strålar ☀️

Lämna ett svar