Citat

”Primtal är endast delbara med 1 och sig själva. De ockuperar en plats i en oändlig serie naturliga tal och är, precis som resten, inklämda mellan två andra tal, även om de är mer separerade från varandra. De är misstänkta, ensamma nummer.”-Paolo Giordano-

Under 2008 publicerade Paolo Giordano en vacker bok vid namn Primtalens ensamhet. Baserat på metaforen med primtal så berättar han för oss om relationen mellan två vänner – Mattia och Alice – som har mycket gemensamt, men som verkar ämnade att inte finna varandra i rätt stund.

Vissa av oss upplever denna känsla vid olika tidpunkter i livet. Kanske har du funnit den perfekta partnern, men den personen var inte redo att starta ett förhållande. Eller kanske hittade du ditt drömjobb, men de gav positionen till någon annan.

Ibland måste vi släppa taget om den eller den personen så att något nytt och överraskande kan komma in i livet. Att släppa taget är svårt, men det betyder inte att du måste förlora. Tvärtom kommer framtiden lära dig att det är att vinna.

Lämna ett svar