Inred med airplants

Känner du till airplants, eller luftplantor som de heter på svenska? Är det senaste inom den gröna trenden som kommer allt starkare. Och är både tåliga och renande, och kräver ingen jord – bara luft och vatten!

Mer lättskött eller tacksam blomma och växt får man leta efter. Det här klarar till och med den som inte har gröna fingrar. 

En planta som tillhör släktet Tillandsia och har omkring hela 650 sorter, i olika storlekar, färger och former.

  • Luftplantan gillar ljusa platser utan starkt solljus då det kan bränna bladtopparna.
  • Även om den inte kräver jord så klarar den sig inte utan vatten. Dock är den väldigt tålig och kräver inte lika mycket vatten som andra växter, och det är inte rötterna utan bladen som tar upp vattnet. Du kan antingen spraya dem ett par gånger i veckan eller så lägger du dem i en skål med vatten. Gör du det sistnämnda räcker det en halvtimme varannan vecka. 
  • Om några blad längst ner har gett sig helt kan dessa försiktigt tas bort, nya blad kommer sedan växa fram.

Lämna ett svar