Endast banan till frukost, nej tack!

De må se ut att vara det perfekta ersättning till frukost, men när man tittar närmre så visar det sig att banan innehåller 25 procent socker, och ganska mycket syra och är alltså inte alls speciellt bra för att kickstarta dagen. 

Det ger en snabb energikick som försvinner nästan direkt, vilket gör att du kommer känna dig trött och slö, och du kommer inte att klara dig tills lunch utan antagligen stoppa i dig något onödigt och kanske också onyttigt däremellan.

Men detta innebär inte att du ska sluta äta banan helt, det är bara viktigt att äta den i kombination med något annat. Det är både gott och nyttigt om det äts på rätt sätt. Utan en balanserad frukost så går du miste om alla fördelar med bananen som…

Bananer är packade med väsentliga vitaminer och mineraler, tänk bara på att köpa ekologiska så du inte sitter och äter dig full med bekämpningsmedel…

 • Kalium 
 • Magnesium 
 • Fosfor 
 • Kalcium 
 • Selen 
 • Järn 
 • Zink 
 • Mangan 
 • Koppar 
 • Folsyra 
 • Vitamin A 
 • Vitaminer B1, B2, B3, B5 och B6 
 • Vitamin C 
 • Vitamin E

Lämna ett svar