Chatt på Telegram


Efter att ha testat appen för iOS och en tredjepartsapp för Mac (Messenger for Telegram) kan vi inte annat än instämma med den hurrande kören: Telegram är snabbt, stabilt och riktigt funktionellt.

Det går att välja notisljud och bakgrundsbild själv och det finns ett antal förinställda bilder att välja mellan.

Lyckligtvis synkroniseras notiserna mellan Mac- och iOS-appen, så att du slipper ha en kilometerlång lista med notiser på din iPhone efter att du chattat en stund från din Mac.

I övrigt är det i praktiken en ”helt vanlig chatt-app”. De gröna pratbubblorna är dina och de gråa är den andras. I gruppkonversationer urskiljs deltagarna genom att deras namn får specifika färger.

En liten bock vid sidan av ett meddelande indikerar att den är levererad, två bockar betyder att mottagaren läst meddelandet. En trist detalj är att det inte går att se vilka deltagare som läst vilka meddelanden i gruppkonversationer. Något som förmodligen kommer att komma i sinom tid.

Den kanske bästa funktionen är gruppchatt, speciellt om du är van att chatta i grupp med Apples iMessage. När du startat en grupp i Telegram som du vill ska kunna kommunicera med varandra i en och samma konversation får alla deltagarna först och främst en notis om att gruppen är startad – innan du ens börjat skriva något.

Du ser också vilka deltagare som är online eller inte och kan både välja namn och bild till varje enskild grupp.

[AdSense-A]

Lämna ett svar