Känslan när du fått körkort

Kommer du ihåg känslan när ni fick körkortet i handen och när ni precis har blivit försedda med en enorm frihet?

Ett körkort ger många fördelar i livet, det är bland annat lättare att få ett jobb. Det finns en frihet att kunna åka vart man vill.

Jag minns känslan som igår när provförättaren sa -grattis du klarade uppkörningen, och när jag sen gick där ifrån med ett körkort i handen. Ett helt eget körkort som bara är mitt och från den stunden att nu får jag köra lagligt och själv var helt otroligt. Jag kände att nu är jag vuxen på riktigt och sträckte på mig. Jag var verkligen stolt över mig själv. Åkte sen direkt hem och lånade mammas bil. Glädjen när jag körde bilen själv för första gången var helt enorm och det kändes nästan som jag körde olagligt på något vis.

Igår ringde min dotter mig och berättade att hon fått körkortet. Herregud vilken enorm lycka, tårarna rann och jag blev helt upprymd och så otroligt stolt. Den prestation, kraft och kämparglöden hon haft, helt på egen hand och som ensamstående mamma, tjänstledig och pluggar och med en knaper ekonomi. Höjer på hatten, bugar ödmjukast, hoppar högt, klappar händer i en stående ovation och glädjen fullkomligt sprudlar inom mig. Varmaste gratulationer min lilla flicka som kanske också känner sig vuxen på riktigt nu, fri och upprymd att kunna köra precis vart hon vill. 

Lämna ett svar