MARCONAMANDLAR

Anses vara världens finaste mandlar. De är korta, runda, mjuka, söta och kallas även för drottningmandlar på grund av sin exklusiva smak och kvalitet.

Marconamandlarna kommer ursprungligen från Spanien där de har odlats sedan lång tid tillbaka och betraktas som en självklarhet i det spanska köket. De spanska kockarna har satt det spanska köket på den gastronomiska världskartan vilket har lett till att hela världen fått upp ögonen för Marconamandeln. De äts ofta som snacks, vända i olivolja och havssalt och används bland annat också vid tillagningen av den spanska efterrätten Turrón.

Ett mandelträd blir mellan 3 och 5 meter högt. Det blommar i början av året och är ett av de vackrare vårtecknen. Blommorna är vita, med rosa nyanser. Mandelträd förekommer i större delen av Spanien och enbart på Mallorca växer idag omkring sex miljoner träd. De trivs bäst i soliga områden dit kölden aldrig når. Mandelträden växer bäst i torr jord och behöver inte mycket vatten.

Lämna ett svar